ALARMBELLEN RINKELEN

SV Woenselse Boys zoekt dringend helpende handjes

Onze mooie vereniging bestaat over enkele jaren 100 jaar. We zijn een florerende club, zijn financieel gezond en weten gelukkig nog steeds de zaak draaiende te houden. Helaas geschiedt dat met steeds minder mensen: de situatie wordt nijpend, hetgeen reden is om de alarmbellen te rinkelen.

Het bestuur zit dienaangaande niet stil en heeft hierover overigens al eerder bericht. Zo hebben we in de persoon Han Beurskens een nieuwe vrijwilligerscoordinator en zijn we in samenwerking met de Gemeente Eindhoven het vrijwillligersproject Taaki gestart. Dit met als doel nieuwe vrijwilligers te vinden. De resultaten van Taaki zijn echter bedroevend: alle leden cq de ouders zijn aangeschreven, meerdere malen zelfs. Slechts 8 personen hebben daarop positief gereageerd…..

Afgezien van het feit dat we heel blij zijn met deze 8 nieuwe vrijwilligers moeten we constateren dat dit véél te weinig is om de nijpende situatie waarin de club qua vrijwilligers verkeert te keren. Er rust steeds meer werk op steeds minder schouders. Dit is onhoudbaar. Bovendien geldt dat als sommige van deze sterkhouders te zijner tijd besluiten te stoppen, we in serieuze problemen komen en dat richting 100-jarig bestaan!

Het bestuur ziet daarom geen andere oplossing dan een dringende oproep te gaan doen aan álle teams van SV Woenselse Boys, zowel jeugd als senioren om een (kleine) bijdrage te gaan leveren met ingang van volgend seizoen. Vele handjes maken immers licht werk.

Nieuwe leden/ouders

Vanaf nu zullen nieuwe leden/ouders min of meer verplicht worden om een (kleine) bijdrage te gaan leveren, anders kan men geen lid worden. De gevraagde taakjes zullen niet veel tijd kosten, zodat tijd geen excuus is.

Bestaande leden

Maar zoals gezegd, ontkomen we er niet aan om met ingang van volgend seizoen ook de bestaande leden te vragen om wat verantwoordelijkheid te nemen. Net als van nieuwe leden zal van bestaande leden slechts een kleine bijdrage gevraagd worden. Alle teams zullen daartoe het komende half jaar benaderd worden.

Wij vertrouwen op begrip en de steun van onze (nieuwe) leden. Laat onze mooie club niet vallen.

Het bestuur