scheidsrechters tekort

Amateurvoetbal komt scheidsrechters tekort: ‘Ook door kritiek toeschouwers’

Brabantse amateurvoetbalclubs komen honderden scheidsrechters tekort om alle wedstrijden in het weekend te kunnen leiden. Dat blijkt uit een rondgang bij verschillende voetbalclubs. Een oplossing is nog niet in zicht, stelt Enrico Meulenbroek, scheidsrechterscoördinator van VV Gemert. “We zijn net begonnen met een cursus, maar twee van de drie zijn alweer gestopt.”

“Vorige week moest een opa van een jeugdspeler fluiten”, zegt Meulenbroek. ”Ik ben heel blij dat hij dat wilde doen, maar die wedstrijd liep niet echt lekker. We hebben dus gewoon gediplomeerde scheidsrechters nodig op het veld.”

Een van de oorzaken daarvan volgens Meulenbroek: mensen die langs het veld staan. “Ouders staan soms te schreeuwen, ze moeten gewoon hun mond houden. Sommige scheidsrechters stoppen daardoor en dat moeten we niet willen.”

De tekorten zijn vooral merkbaar bij clubs met veel teams die hoger spelen. Die krijgen normaal gesproken van de KNVB een scheidsrechter. “Maar als daar tekorten zijn, moeten we doorschuiven uit lager spelende teams en dat levert problemen op”, stelt Meulenbroek. “Dus het komt weleens voor dat je vier scheidsrechters tekortkomt bij de junioren en senioren.”

Bron: omroep Brabant.

Kunt/wilt u ons helpen…jazeker

Info over clubscheidsrechter worden bij Woenselse Boys voor actieve leden of
interesse van buitenaf.

Interesse ? neem contact op via het (jeugd)bestuur