Succesvolle start Voetbalacademie

FANTASTISCHE START WOENSELSE BOYS VOETBALACADEMIE

Bij Woenselse Boys floreert de jeugdopleiding. Zo is de opkomst bij de jeugdafdeling bij trainingen en wedstrijden in coronatijd maximaal, iets waarvoor naast de jeugd natuurlijk ook de enthousiaste trainers een groot compliment verdienen. Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Naast een nieuw breed gedragen technisch plan en een recentelijk geïnstalleerde technische commissie is er afgelopen woensdag 31 maart de Woenselse Boys Voetbalacademie van start gegaan. Een initiatief om exclusief voor de eigen jeugdspelers van JO 6 tot en met JO 13 kosteloos een extra techniektraining te geven, waardoor de eigen jeugd technisch vaardiger wordt en men tevens met veel plezier de mooie voetbalsport nog geestdriftiger beleeft.

Nou het is woensdag een onvergetelijke start geworden. Een kleine 100 (!) jeugdspelertjes hebben zich inmiddels voor de Voetbalacademie ingeschreven, de opkomst was daarom overweldigend en het weer was bovendien meer dan prima.

Omdat er een kleine 100 deelnemers zijn, heb je natuurlijk veel trainers nodig, trainers die bovendien ook nog eens gekwalificeerd zijn om pure techniektrainingen te geven. Nou daar ontbreekt het bij Woenselse Boys gelukkig niet aan. Onder leiding van Jeugdvoorzitter Johnny Duisters en Hoofd Opleidingen Marc Coolen staan de eigen jeugdtrainers Raymond K. , Raymond van G. , Twahier, Hakan, Sidney, Paul, Maarten, Monaim, Mo garant voor een deskundige en gedreven technische begeleiding. Er zijn nog meer jeugdtrainers die aan de Voetbalacademie verbonden zijn, maar dit waren de trainers die er afgelopen woensdag bij waren. En dan moet ik natuurlijk ook de aanwezige trainer van het eerste Peter Geurts en de trainer van het tweede Nicky Krooswijk noemen die bij dit project óók een voortrekkersrol hebben. Het mooie is dus dat óók de selectietrainers van de elftallen 1 en 2 enthousiast meedoen aan de nieuwe Voetbalacademie. Een fraai staaltje betrokkenheid!

Men had vier oefeningen uitgezet:

Oefening 1 pas- en trap oefening

Oefening 2 kappen en v-vorm

Oefening 3 dribbelen en oversteekspel

Oefening 4 dribbelen naar pion met een schijnbeweging

De groepen waren verdeeld in vier categorieën. Om de tien minuten werd er gerouleerd, zodat iedereen vier verschillende oefeningen (circuits) moest doen. Na afloop was er drank en snoep voor onze jeugdhelden.

De oefeningen moesten natuurlijk de eerste keer worden uitgelegd, maar de volgende woensdagen hoeft dat niet meer (of minder) en gaat het een en ander nog vloeiender.

We hebben er alle vertrouwen in dat de Voetbalacademie een instituut wordt binnen onze vereniging. Het is ongelooflijk mooi dat niet alleen de opkomst zo hoog is, maar ik wil de trainers complimenteren en bedanken voor hun deskundige en geestdriftige bijdrage. Je moet het allemaal toch maar opbrengen: grote klasse, hierdoor wordt de aantrekkingskracht en uitstraling van de jeugdopleiding van de Woenselse Boys nog beter.

Komende woensdag is de tweede Voetbalacademiedag en dat gaat zo nog een aantal woensdagen door. We hopen en vertrouwen weer op een enorme opkomst.

Op de laatste woensdag dat deze Voetbalactiviteit georganiseerd wordt, worden er leuke activiteiten georganiseerd ter afsluiting (voor dit seizoen).

Frank van Campfort

Voorzitter